телефон
056 846 087
гр. Бургас, ул. “Г. Шагунов” № 1
Официален сайт на Професионална Търговска Гимназия гр. Бургас
Новини
Начало / Назад
ОТНОВО ПЪРВИ НА ВИКТОРИНА „ДАРБИ“

ОТНОВО ПЪРВИ НА  ВИКТОРИНА „ДАРБИ“

 

Отборът на Професионална търговска гимназия спечели регионалния кръг от16-то издание на Националната викторина на английски език „Образование на бъдещето”, организирана от „Дарби”. Това е единственото по рода си кариерно състезание на английски език за гимназисти в страната, което дава възможност на млади хора от цяла България да се срещнат помежду си, да премерят знанията си по английски език и да научат повече за водещи образователни системи, университети, университетски специалности и възможни професии, свързани с тях. Участниците във Викторината развиват и ценни презентационни, комуникативни и интердисциплинарни умения, необходими за всеки млад човек днес.

Инициативата се реализира в партньорство с Националния дворец на децата и с одобрението на МОН и по традиция е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците. Гарант за високия престиж на Викторината е и дългогодишното партньорство и участие в нея на водещи университети и образователни институции от различни страни.

Ванеса Назъкова от 10а  клас, Ванеса Манолова от 11г клас , Петър Пейчев от 12б клас и Емил Иванов от 12а клас победиха безапелационно в оспорваното състезание, проведено на 15 ноември 2018 г. в Бургас и са класираха за финал в София през м.март 2019 г. Поздравяваме ги за успеха и пожелаваме извоюването на голямата награда – безплатно двуседмично пътуване в чужбина.

За връзка с нас:
гр. Бургас, ул. “Г. Шагунов” № 1
Директор: тел./факс: 056846089; Канцелария: тел.: 056846087
e-mail: ptg-burgasemailtg-bs.com