телефон
056 846 087
гр. Бургас, ул. “Г. Шагунов” № 1
Официален сайт на Професионална Търговска Гимназия гр. Бургас
Новини
Начало / Назад
УЧЕНИЦИ ОТ 11 И 12 КЛАС НА ПТГ АКТИВНО СЕ ВКЛЮЧИХА В НАЦИОНАЛНАТА УЧЕНИЧЕСКА ОЛИМПИАДА ОРГАНИЗИРАНА ОТ ИУ - ВАРНА

УЧЕНИЦИ ОТ 11 И 12 КЛАС НА ПТГ АКТИВНО СЕ ВКЛЮЧИХА В  НАЦИОНАЛНАТА УЧЕНИЧЕСКА ОЛИМПИАДА ОРГАНИЗИРАНА ОТ ИУ - ВАРНА

На 10 ноември 2018г. в сградата на Икономическия университет – Варна се проведе Национална ученическа олимпиада. Ученици от 11 и 12 клас на ПТГ активно се включиха  в олимпиадата по финанси и икономика.

Състезанието по финанси премина в два кръга. Първият кръг, който се състоеше в решаване на онлайн  тест с въпроси в областта но финансите успешно преодоляха 25 ученици от гимназията. Вторият кръг от състезанието участниците разработваха казус на финансова тематика и представиха своите оригинални идеи пред жури от преподаватели на катедра „Финанси“ с председател проф. д-р Стефан Вачков. 

Журито присъди първо място на  Ана-Мария Георгиева от XIIв клас с резултат 98 точки от 100. Специални награди получиха Атанас Димитров  и Габриела Атанасова от  XIIг клас и Камелия Вълчева от XIIа клас.

Състетезанието по икономика премина в решаване на 40 тестови въпроса и 5 задачи с отговори в затворена форма.  Участниците разполагаха с 80 мин. за отговор на тестовите въпроси и 40 мин. за решаване на задачите. Представители на ПТГ бяха седем ученици от XIг клас, като на второ място се класира Радина Борисова Илиева.

Всички участници получиха специални сертификати за участие, които им дават възможност да се включат в ранния кандидатстудентски прием на ИУ – Варна.

Академичният състав на Икономическия университет - Варна благодари на всички участници и техните учители и им желае много бъдещи успехи!

 

 

За връзка с нас:
гр. Бургас, ул. “Г. Шагунов” № 1
Директор: тел./факс: 056846089; Канцелария: тел.: 056846087
e-mail: ptg-burgasemailtg-bs.com